Новини

Розслідують смерті кількох людей після щеплення

Слідчі органи Італії ведуть всебічне вивчення обставин, пов’язаних зі смертю кількох громадян, яким раніше були зроблені щеплення від коронавірусної інфекції препаратом британсько-шведської компанії АstraZeneca, повідомляють сицилійські ЗМІ.

Три летальні випадки незабаром після вакцинації були днями зафіксовані на Сицилії.

Перший з них стосується смерті 43-річного військового моряка Стефано Патерно, який помер в результаті зупинки серця, що сталася на наступний день після щеплення. Прокуратура міста Сіракузи відкрила слідча справа за фактом смерті чоловіка, в рамках якого в якості підслідних фігурують близько десяти чоловік, в тому числі представники компанії АstraZeneca і медпрацівники військового госпіталю, де Патерно був зроблений укол.

Розслідуванням другого випадку займається прокуратура Катанії. Йдеться про смерть 50-річного поліцейського Давида Вілли. Він помер 13 днів тому після першої дози вакцини від COVID-19. За інформацією журналістів, в цій слідчій справі поки немає підозрюваних.

У свою чергу прокуратура Трапані займається вивченням обставин смерті 54-річного карабінера Джузеппе Маніскалко, який помер від інфаркту через дві доби після ін’єкції противірусного препарату. При розтині експерти виключили будь-який зв’язок між двома цими подіями, однак слідчі вже призначили додаткові гістологічні дослідження.

Leave a Comment