Важливо Волинь Новини

#Цей день в історії – 11 березня на Волині: свинячий грип, флеш-моб та російський культцентр у Луцьку

11 березня на Волині запам’ятався стартом епідемії свинячого грипу на Волині, оригінальним флеш-мобом, який організували до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка та відкриттям Російського культурного центру в Луцьку.

#Цей день в історії – 11 березня на Волині:

  • 11 березня 2017 року у Луцьку відкрили виставку під назвою «Жінки, Мир та Безпека в Україні».

Виставка відбувалась у приміщеннні Луцького національного техічного університету і складалась із понад 30 світлин жінок з передової, які є військовими, волонтерками, психологами, медиками, передають їхню роль та місію у невизнаній російсько-українській війні.

  • 11 березня 2014 року відбувся флеш-моб у громадському транспорті Луцька.

З нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, викладачі та учні недільної школи, що діє при Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька, декламували поетичні твори митця.

  • 11 березня 2011 року на Волині вирувала епідемія «свинячого» грипу.

Було підтверджено 10 випадків грипу A/H1N1 та зафіксовано два летальних випадки. Померли від цієї недуги мешканці Ківерцівського та Луцького районів. Тоді призупинили навчання ряд навчальних закладів області.

  • 11 березня 2009 року у Луцьку відбулося відкриття Російського культурного центру, який знаходився на Винниченка, 67.

Основною метою Російського культурного центру називали популяризацію України і Волині зокрема. На відкритті були тодішні керівники – заступник голови ОДА Святослав Кравчук, радник голови Волинської облради Володимир Блінов та заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк.

Очолювала тоді Російський культурний центр в Луцьку – Ольга Саган.

Leave a Comment