Волинь Новини

“Стала виштовхувати дочку з кабінету і погрожувати»: у селищі на Волині в кабінеті сімейної лікарки трапилася штовханина

У селищі Дубище пацієнтка потрапила у неприємну ситуацію із сімейною лікаркою, дійшло до штовханини у кабінеті медички. Неприємність трапилась 9 березня.

Про ситуацію пацієнтка Валентина Романюк розповіла у фейсбук-групі, – передає Район. Рожище. 

Жінка розповідає, що все почалось із того, що під кабінетом почула, як лікарка обговорює її стан здоров’я з іншою пацієнткою.

«Отож, звернувшись сьогодні, 9.03.2021, до свого сімейного лікаря Венедіктової С. П. по особистому питанню і не отримавши кваліфікованої консультації, чекали під кабінетом документи. За хвилину стали свідками того, як лікар голосно стала обговорювати мої сімейні обставини та хвороби з іншим пацієнтом.

Почувши розмову лікаря, зайшла в кабінет і зробила зауваження щодо розповсюдження недостовірної і образливої інформації щодо моєї сім’ї та мене особисто. Неочікувано пацієнтка, яка була на прийомі, стала з невідомих причин з криками виштовхувати мене з кабінету і дозволила собі вдарити мене по обличчю. Я вимушена була захищатись, на що лікар ніяк не відреагувала, а коли моя дочка стала на мій захист лікар стала виштовхувати дочку з кабінету і погрожувати», – розповідає Валентина Романюк.

Жінка каже, що не знає причини, чому пацієнтка поводилась агресивно, а сімейна лікарка ніяк не зреагувала на її дії. Вона зауважує, що знає ту жінку лише з лиця.

Про ситуацію Валентина Романюк повідомила керівництву Рожищенського центру первинної медико-санітарної допомоги, там запропонували змінити сімейного лікаря.

«Ми отримали відповідь, що керівництво вплинути на дії лікаря не зможе, тому що лікарю 70+, і потрібно поважати її вік і зважати на її емоційний стан. А єдиний вихід з ситуації – змінити сімейного лікаря. З даної ситуації виходить, що лікар пенсійного віку (конкретна особа) може дозволити собі виходити за рамки лікарської етики та не відповідати за свої дії. Робіть висновки з даної ситуації. Образити нікого не хочу, ображеною залишилася я, але я не дозволю обмовляти і ображати мою сім’ю», – пише пацієнтка.

Leave a Comment