Новини

У Польщі відмовляються лікувати постраждалих українців у ДТП

У Польщі виникли проблеми з лікуванням двох українців, які постраждали внаслідок смертельної ДТП.

Передає видання “Коректно“.

Як розповів генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк, причиною відмов, які зафіксували в Ярославі та Жешуві, стала відсутність страховки.

“У нас були сигнали, в Ярославі і в Жешуві відмовлялися лікувати, тому що немає страховки. Питання в Жешуві ми вирішили – дзвонили у госпіталь, лікуватимуть. Будемо зв’язуватися з другою лікарнею і домовлятися. Буде заплачено за лікування, яким чином – побачимо, так як перевізник зобов’язаний оплатити страховку, якщо вони були застраховані”, – розповів Павлюк.

Як повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій, дев’ять громадян України, які потрапили в ДТП, перебувають у важкому стані в лікарнях.

У неділю прокуратура Польщі висунула звинувачення одному з водіїв українського автобуса, який розбився в Підкарпатському воєводстві.

Прокуратура звинувачує 48-річного Володимира К. у ненавмисному скоєнні аварії на наземному транспорті, що спричинила смерть людей. Йому загрожує до 8 років ув’язнення. Водій перебуває в лікарні, де його вже допитали.

За даними слідства, ймовірною причиною аварії став маневр, коли водій вирішив з’їхати на місце стоянки і відпочинку.

Leave a Comment