Волинь Новини

Школяр з Волині пішов під суд

Рожищенський районний суд розглянув кримінальне провадження про обвинувачення уродженця міста Рожище, учня 11 класу Луцької вечірньої школи, у вчиненні кримінальних правопорушень.

Про це йдеться у вироку суду від 3 березня.

Неповнолітній 30 жовтня 2020 року близько 15 години, перебуваючи у приміщенні будинку потерпілого і зловживаючи його довірою, під приводом здійснення дзвінка заволодів мобільним телефоном марки «Meizu C9 2\16 GB (M818H)». Після цього він з телефоном зник, а згодом продав гаджет у мережі ломбардів, чим заподіяв потерпілому майнової шкоди на суму 1290 гривень.

Крім того, 1 листопада 2020 року близько 11:00 неповнолітній, знаходячись в житловому будинку із полички серванта викрав три срібні жіночі каблучки 800 проби, загальною вагою 6,43 грама, чим заподіяв потерпілій майнової шкоди на суму 883,84 гривні.

Прокурор Рожищенського відділу Маневицької місцевої прокуратури і обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості.

Суд ухвалив угоду затвердити, визнати хлопця винуватим у вчиненні кримінальних проступку та злочину, передбачених частиною 1 статті 190 (Шахрайство) та частиною 2 статті 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.

За сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, хлопцю остаточно призначили покарання у виді позбавлення волі на чотири роки. Одночасно його звільнили від відбування основного покарання з випробуванням, якщо він протягом одного року іспитового терміну не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

Також він має сплатити в дохід держави витрати за проведення судових товарознавчих експертиз у сумі 1307 гривень.

Leave a Comment