Волинь Новини

На Шацьких озерах побудують реабілітаційний центр для атовців та спортсменів

Потужний реабілітаційний комплекс на Шацьких озерах має слугувати для реабілітації спортсменів та учасників АТО.

Про це стало відомо під час пресконференції з приводу 100 днів роботи Волинської облради, передає ІА “Волинські новини“.

Голова облради Григорій Недопад повідомив, що ще взимку з колегами відвідав Західний реабілітаційно-спортивний центр у селі Сянки Львівської області.

Він за своїми потужностями та матеріально-технічною базою є кращим і єдиним закладом такого рівня в Україні. Зі слів голови облради, подібний хочуть збудувати й на Волині. І Шацька територіальна громада вже погодилася виділити земельну ділянку на ці потреби.

“Є велика можливість і надія, що нам дозволять реалізувати цей проект на теренах області. В Шацькій громаді вже виділили земельну ділянку в мальовничому місці. Це багатомільярдний проєкт. Міністерство молоді та спорту нам вже окреслило дорожню карту і ми починаємо рухатися”, – повідомив він.

Йдеться, зокрема, про подання до Уповноваженого Президента України з питань осіб з інвалідністю проєкту “Будівництво центру олімпійської та паралімпійської підготовки з фізичною реабілітацією учасників АТО/ООС в с. Пульмо Ковельського району (озеро Пулемецьке)”. У цьому закладі спортсмени зможуть не лише тренуватися, а й проходити реабілітацію після травм.

До слова, в області на цей рік у планах – будівництво мультифункціонального спортивного комплексу на базі практики спортивно-оздоровчого табору “Гарт” на озері Світязь Шацького району, будівництво спортивного комплексу в селищі Торчин Луцького району, втілення проєкту “Добудова спортивного залу до обласної дитячо-юнацької спортивної школи”.

Окрім того, передбачається здійснити капітальний ремонт спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву “Олімп”, будівництво спортивних майданчиків для воркауту, що будуть включені до програми “Здорова країна” на 2021 рік, а також здійснити ремонт у КЗ “ДЮСШ “Колос”.

Leave a Comment