Волинь Новини

На Волині вимагає пенсію за роботу в «ДНР»

Жінка, яка переселилася до Ковеля з окупованої частини Донбасу, звернулася з позовом до Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області, оскільки за місцем проживання їй відмовили у нарахуванні пенсії за віком, – повідомляє Ковель medіа.

Позивачка стверджує, що має загальний трудовий стаж понад 26 років, з урахуванням спірних періодів, коли вона жила та працювала на території так званої «ДНР». Лише у вересні 2020 року переїхала до Ковеля. На її думку, цього достатньо, аби оформити соціальну виплату.

У Пенсійному фонді заперечують і зазначають, що спірний період не відображений у їх звітності. Як виявилося, жінка сплачувала страхові внески до пенсійного фонду т. зв. «ДНР». Її стаж в Україні становить 25 років 3 місяці 7 днів, чого недостатньо.

За словами позивачки, відповідальність за несплату повинен нести її роботодавець – «Донецькгортєплосєть». Представниця ПФУ зауважила, що в індивідуальних відомостях про застраховану особу відсутня інформація про перебування жінки у трудових відносинах з донецьким підприємством.

У довідці, яку показала переселенка до Ковеля, було видно, що із зарплати були утримані страхові внески в Пенсійний фонд України, а в дужках є уточнення окупаційної влади: «у Пенсійний фонд Донецької Народної Республіки».

Волинський окружний адміністративний суд відмовив у позові.

Leave a Comment