Волинь Новини

“Луцькі ринки” підвищили вартість оренди торгових площ для підприємців. Пояснили чому

Для підприємців, які торгують на території комунального підприємства “Луцькі ринки”, підвищили вартість оренди на 22 гривні. Тепер вона становитиме 119 гривень за метр квадратний.

Таке рішення 3 березня ухвалили члени виконкому Луцької міської ради. Директор департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль зазначив: виконком підняв ціну з ініціативи комунального підприємства “Луцькі ринки”.

"Луцькі ринки" підвищили вартість оренди торгових площ для підприємців. Пояснили чомуСуспільне Волинь

Чиновник каже: доходу від ринку на вулиці Глушець підприємство не отримує, адже ринок припинив роботу. Зі слів Бориса Смаля, основний дохід підприємство отримувало від ринку на вулиці Глушець, який припинив роботу. Додає: зросли платежі, яке платить саме комунальне підприємство, а також із 1 січня зросли заробітні плати.

Директор КП “Луцькі ринки” Ігор Корольчук розповів Суспільному, що підвищення оренди дасть змогу підприємству працювати, наводити порядок і тримати ринок у чистоті.

"Луцькі ринки" підвищили вартість оренди торгових площ для підприємців. Пояснили чомуСуспільне Волинь

Ігор Корольчук

Зі слів директора “Луцьких ринків”, дохід підприємства від усіх видів діяльності становить 147 тисяч гривень на місяць. Каже: така сума не покриває витрат. Нині, з його слів, мають більше 2 тисяч метрів квадратних торгової площі, яку орендують 106 підприємців.

Публічного обговорення з підприємцями щодо підвищення вартості оренди не було, каже Ігор Корольчук. За новим тарифом платитимуть підприємці з 1 квітня.

Leave a Comment