Волинь Новини

На Волині лікарі провели складну операцію із протезування артерії. ФОТО

Як стало відомо, надскладну операцію провели лікарі Ковельського МТМО, замінивши штучним протезом найбільшу артерію організму, яка несе кров від серця.

Про це інформують на сторінці Ковельського МТМО у Facebook.

59-річний чоловік з Житомирської області звернувся до ковельськх лікарів зі скаргами на сильні болі в животі, що віддавали в поперек. Ситуацію ускладнював постійно підвищений артеріальний тиск.

Після додаткових обстежень було встановлено діагноз: розшаровуюча аневризма черевного відділу аорти з розривом. Заочеревинна гематома. Гіпертонічна хвороба (ІІ стадія, 2 ступінь). Розшаровуюча аневризма черевного відділу аорти з розривом – це рідкісне і водночас потенційно небезпечне захворювання, яке є причиною раптової смертності. Його поширеність становить 1 випадок на 10 тисяч пацієнтів

Бригада лікарів на чолі з судинним хірургом Олександром Голубом (хірурги В.ВойтовичО. Курило, анестезіолог О. Бондарчук) провела в операційній шість годин.

Складність операції полягала у тому, що вражена судина знаходилась одразу під нирковими артеріями. Для судинних хірургів це «ювелірна» робота, яку технічно виконати досить важко

Протезування черевної аорти – заміна найбільшої артерії організму штучною судиною-протезом, пройшло успішно. До слова, чоловік перебуває у задовільному стані і готується до виписки з лікарні.

Leave a Comment