Волинь Новини

Ексдепутат міськради на Волині поцікавився, чи б’ють дітей і сам отримав стусанів

На депутата Ковельської міської ради VII скликання Володимира Косцьов’ята у центрі міста Ковеля група осіб здійснила напад та завдала тілесних ушкоджень.

Про це повідомив Володимир Косцьов’ят у своєбу блозі на Ковель медіа.

Допис подаємо без змін:

Ковельчани повідомили мені про те, що у лютому цього року в комунальній установі «Волинський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» під час проведення гігієнічних процедур дитина опарилася на окропі. Як таке могло статися в дитячому закладі, де є вихователі?

Поінформовані джерела розповіли, що малолітня дитина справила свої природні потреби в штани. Працівниця центру Світлана Романчук замість того, щоб їй хоч якось допомоги, завдала тілесних ушкоджень. Дитина отримала опіки, а сам факт у центрі приховали. Мені надали фотознімок тілесних ушкоджень вихованки центру, 2015 року народження.

Я вже тривалий час отримую різні сигнали щодо неправомірного ставлення Світлани Романчук щодо малолітніх сиріт та дітей, які опинилися без батьківської опіки.

20 лютого 2021 року я мав необережність зателефонувати до Світлани Романчук і запитати, чи відповідає дійсності інформація про нещодавні опіки дитині і про систематичне насильство над дітьми? Є багато запитань, на яких нема відповідей, але це дуже важливо, оскільки стосується захисту прав та інтересів дітей, які тимчасово опинилися у скрутних життєвих обставинах.

Наступного дня, 21 лютого, в парку культури і відпочинку імені Лесі Українки в місті Ковелі чоловік, схожий на тренера місцевого футбольного клубу Віктора Романчука, висловив мені претензії, мовляв, яке я маю право дзвонити до його дружини і задавати питання. Відразу я почав записувати відео цього дійства на свій телефон. Раптом у кадрі з’являється особа, схожа на Світлану Романчук, яка починає виривати з моїх рук телефон. На цьому запис переривається…

На своїй сторінці у Фейсбуці я повідомив:

21.02.2021 групою осіб здійснено цинічний напад на мене в центрі міста Ковеля серед білого дня! Побили мене привселюдно, завдали тілесних ушкоджень, пошкодили телефон, погрожували, залякували!

Не зовсім зрозуміло, чому така неадекватна реакція працівниці Волинського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей на елементарні питання про стан захисту і дотримання прав дітей?

Після нападу в парку я змушений був звернутися за медичною допомогою в травматологічний пункт центральної районної лікарні Ковельського МТМО. Також про напад мною подано відповідну заяву до Ковельського районного управління поліції.

 

Leave a Comment