Новини

“Розпочалася справжня істерія”: Радуцький спростував чутки про важкі ускладнення після вакцинації від COVID-19

В Україні від коронавірусу вакцинували понад 5 тисяч медпрацівників. У жодного із них важких ускладнень після процедури не виявлено. 

Про це написав голова Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у Facebook.

З його слів, легкі побічні реакції, які трапляються і після будь-якого іншого щеплення, спостерігаються у 5-7% вакцинованих від коронавірусу. Йдеться про почервоніння у місці ін’єкції чи незначне підвищення температури тіла.

“У країні розпочалася справжня істерія щодо вакцинації. На жаль, до наративів прокремлівських пропагандистів долучились і деякі відомі українськи політики. Наших співгромадян змушують повірити, що до України завезли “копію” справжніх вакцин, що у половини вакцинованих лікарів “важкі побічні ефекти”. Що медики не хочуть вакцинуватись, бо вакцина “неякісна”, – заявив Радуцький.

Він заявив, що Україні потрібно пришвидшити темпи вакцинації, аби запобігти черговій хвилі коронавірусу восени 2021 року. Адже у такому разі, як сказав Радуцький, доведеться знову вводити локдаун, коли “інші країни повернуться до нормального життя”.

Leave a Comment