Волинь Новини

У Луцьку з перевізниками, які не дотримуватимуться своїх зобов’язань, розриватимуть договори

Якщо перевізники не дотримуватимуться своїх зобов’язань, міська рада розриватиме з ними договори.

Про це йшлося 2 березня під час наради в Луцькій міській раді, – передає ІА Волинські новини.

Як нагадав міський голова Ігор Поліщук, нещодавно перевізники звернулися з вимогою збільшити вартість проїзду у громадському транспорті.

«Хочу сказати, поки перевізники не вирішать всі питання, поки вони не почнуть виконувати свої зобов’язання щодо дотримання графіку руху, наявності транспорту у вечірній час, розрахунку виключно безготівковим методом за проїзд, розмови про зміни тарифів не може бути. Порушення мають бути зафіксовані. Завтра на виконкомі ми слухатимемо звіти всіх перевізників і вирішуватимемо, з ким продовжувати договір, а з ким розривати. Я впевнений, що цих порушень у більшості перевізників достатньо, аби розірвати з ними договір. Не може бути безладу у громадському транспорті. Чим увечері люди мають діставатися з КРЗ чи Володимирської? Ніхто перевізників не примушував іти на конкурс, це їх добровільне рішення, тому нехай зараз виконують свої зобов’язання по договору», – наголосив він.

Як нагадав, досі діє норма Кабінету Міністрів щодо перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях.

«Я порушував це питання на нараді з прем’єр-міністром, міністром охорони здоров’я, однак віз і нині там. Це призводить до того, що люди чекають 30-40 хвилин на холоді. Чи сприяє це здоров’ю людей? Думаю, це ще гірше для людей, адже вони легко можуть захворіти на ГРВІ та грип», – сказав Ігор Поліщук.

Він зазначив, що до нього неодноразово зверталися лучани, які їхали в транспорті, що зупиняла поліція. Якщо пасажирів було забагато, то їх висаджували, а водія штрафували.

«Хочу звернутися до представників поліції. Розумію, що є постанова, але треба увійти в положення людей. Люди з малими дітками по 30-40 хвилин чекають транспорт. Міська рада зробила максимум: залучили додатковий транспорт, залучили нові тролейбуси. Прошу від вас розуміння і нормальної реакції. Сподіваюся, що найближчим часом цю недоречність виправлять. Наприклад, наше підприємство електротранспорту стало більш дотаційним, адже ми змушені дотримуватися постанови Кабміну».

Leave a Comment