Волинь Новини

На Волині облаштують соціальне житло для освітян і медиків

Луцька районна рада запроваджує проект «Соціальне житло», який передбачає надання житла для освітян, медиків, дітей-сиріт, людей, які опинилися в скрутних життєвих обставинах.

Реалізацію цього проекту районна рада розпочала із підписання Меморандуму про співпрацю із Луцьким національним технічним університетом, спеціалістів якого будуть залучати для втілення соціального проекту, – йдеться на сайті Луцькради.

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук розповів, що, приміром, у колишньому Горохівському районі є сім приміщень колишніх ФАПів, які не використовуються і саме вони будуть облаштовані комунальним підприємством «Райтеплобуд» під соціальне житло.

«Луцькою районної радою підписаний Меморандум з ЛНТУ про співпрацю. Ми запускаємо потужний великий проект «Соціальне житло» і нам потрібна допомога фахівців з університету – проектанти, психологи, науковці.

На балансі районної ради є приміщення, які не використовуються, а стоять пусткою, саме їх ми і хочемо використати під соціальне житло для освітян, медиків, людей, які потребують або опинилися в скрутних обставинах внаслідок пожежі, діти-сироти», – розповів Олександр Омельчук.

Ректор ЛНТУ Ірина Вахович наголосила на важливості втілення такого соцпроекту та запевнила, що науковці університету усіляко сприятимуть та допомагатимуть районній раді для найшвидшої реалізації задуманого.

Leave a Comment