Волинь Новини

У суді на Волині чоловік довів, що не був п’яний за кермом, попри записи у протоколі поліції

У Шацькому суді розглянули справу чоловіка, який стверджував, що не був п’яним за кермом, попри записи у протоколі поліції.

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень, – передає Район.Шацьк.

1 грудня минулого року чоловік керував автомобілем Ауді А6 та в селищі Шацьк, на вулиці 50 років Перемоги вчинив ДТП.

Після дорожньої пригоди водія доправили в Любомльську лікарню, де йому діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку. Також лікарка, що оглядала хворого, написала і діагноз алкогольне сп’яніння.

Водій на суді стверджував, що алкоголю не вживав та повідомив, що в лікарні приблизно через годину після ДТП здав на дослідження аналіз крові, за результатом якого етанолу в крові не було виявлено, що підтверджується результатом токсикологічного дослідження.

Допитаний в судовому засіданні інспектор поліції пояснив, що протокол щодо водія він складав на основі матеріалів слідчого, зокрема медичної карти, де лікар зазначив діагноз алкогольне сп`яніння. Безпосередньо інспектор поліції водія не бачив.

Слідчий пояснив, що в складі чергової групи він виїжджав на місце ДТП, однак водія біля автомобіля не застав, оскільки його швидка допомога повезла в лікарню. Поліціянт розслідував кримінальне провадження, і виніс постанову про закриття кримінального провадження у зв`язку із відсутністю складу кримінального правопорушення. Після цього матеріали направили начальнику Шацького ВП Любомльського ВП ГУНП у Волинській області для розв’язання питання про притягнення водія до адміністративної відповідальності, оскільки в його медичній карті лікарем був зазначений діагноз алкогольне сп`яніння.

Допитана в судовому засіданні ургентна невропатологиня КНП «Любомльського територіального медичного об`єднання Любомльської районної ради» пояснила, що чоловіка доставили на приймальне відділення лікарні після ДТП. Лікарка під час його огляду встановила діагноз: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку. І оскільки вона відчула від потерпілого з ротової порожнини запах алкоголю, то також записала до медичної карти діагноз алкогольне сп`яніння. На приймальному відділенні лікарні у нього взяли кров на предмет алкогольного сп`яніння.

Наступного дня водія з лікарні виписали.

Суд прийняв рішення провадження в справі про притягнення до адміністративної відповідальності закрити за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

На постанову може бути подана апеляційна скарга до Волинського апеляційного суду через Шацький районний суд Волинської області протягом десяти днів з дня її винесення.

Leave a Comment