Волинь Новини

Повідомили, як у Луцьку преміюватимуть працівників медичних закладів

Проект положення про преміювання керівників комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я, що належать до комунальної власності міської територіальної громади розглянуть у виконкомі Луцькради.

Документ у разі затвердження діятиме з 3 травня, – передає Волинь online.

У положенні зазначають, що преміювання керівника підприємства проводиться з метою посилення мотивації шляхом матеріального стимулювання високопродуктивної та ініціативної праці, підвищення її ефективності, якості, зацікавленості у досягненні кінцевого результату, посилення персональної відповідальності за доручену роботу та поставлені завдання.

У процесі визначення конкретного розміру премії враховуватимуть ефективність роботи підприємства, рівень виконання керівником посадових обов’язків, а саме:

– обсяг і якість виконуваних робіт, своєчасне та якісне виконання заходів, передбачених планом роботи;

– своєчасне і якісне виконання оперативної роботи, доручень, наказів, розпоряджень;

– якісне і сумлінне виконання робіт, пов’язаних з організацією процедур закупівель;

– своєчасне та якісне подання фінансової, податкової та статистичної звітності;

– значні досягнення в роботі, високі показники діяльності підприємства;

– виконавська дисципліна, дотримання термінів виконання службових документів і доручень керівництва, виконання позапланових робіт;

– дотримання трудової дисципліни;

– ініціативність, упровадження інноваційних форм роботи;

– відсутність обґрунтованих скарг.

Як йдеться у положенні, керівнику підприємства можуть встановлюватися такі види премій:

– періодична – за підсумками роботи за місяць, квартал, рік;

– разова – до державних і професійних свят, ювілейних дат та в інших випадках.

Преміювання проводиться за умови виконання основних показників діяльності підприємства.

Преміювання не проводиться у випадку наявності заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємства та кредиторської заборгованості за спожиті енергоносії і по капітальних видатках.

Розмір премії залежить від виконання показників, може встановлюватись як у відсотках до посадового окладу, так і в фіксованій грошовій сумі.

Премія виплачується в межах видатків на оплату праці, затверджених фінансовим планом.

Підставою для визначення розміру премії керівника підприємства є звернення комунального некомерційного підприємства до управління охорони здоров’я щодо його преміювання.

У зверненні зазначається показники преміювання, на підставі яких пропонується визначити розмір премії, інші підстави (державне і професійне свято, ювілейна дата, тощо), а також наявність відповідного фонду заробітної плати комунального некомерційного підприємства та відсутність заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємства та кредиторської заборгованості за спожиті енергоносії і по капітальних видатках.

На підставі розглянутого звернення управління охорони здоров’я готує Подання міському голові на преміювання керівника підприємства згідно з встановленою формою, яке погоджується з департаментом економічної політики та профільним заступником міського голови.

На підставі розглянутого міським головою Подання управління охорони здоров’я видає наказ про встановлення розміру премії керівнику підприємства.

Періодична премія нараховується від посадового окладу за фактично відпрацьований час. За періоди відпусток (основної, додаткової та інших, передбачених законодавством), тимчасової непрацездатності та в інших випадках, коли згідно із законодавством виплати проводяться з розрахунку середньої заробітної плати, премії не нараховуються.

Leave a Comment