Новини

“Вони ніколи не зрадять”: волонтерка створила притулок для тварин. ФОТО.

Чернівчанка Галина Родигіна обожнює тварин. Ще в 11 років вона здійснила свою мрію – купила коня! Придбала його на свої кишенькові гроші, які їй давали до школи на їжу. Про це повідомляє Молодий Буковинець.

Пані Галина в основному забирала до себе тих тварин, які через старість чи якісь вади були приречені на загибель. Тож її двір урешті розрісся до масштабів мініферми. Жінка назвала своє господарство стайнею-притулком.

У “Кінному дворі” зараз живуть 12 коней (серед них і поні), корова, теличка, 10 кіз, павліни, морські свинки, голуби, дев’ять собак, зо два десятки маленьких курей породи кохінхін.


Щоби все це прогодувати, треба чимало зусиль та коштів. До прикладу, одному коню на день потрібно 20 кілограмів сіна та півтора-два кілограми зернових (це якщо кінь не працює важко фізично, якщо ж працює – потребує ще більше їжі). Також кінь має з’їдати на день три-чотири великих морквини, п’ять-шість яблук, буряк.

Галина Родигіна каже, що їй дуже допомагають волонтери та відвідувачі притулку. Сюди може прийти кожен охочий поспілкуватися з тваринами, погодувати їх, провести час серед природи. Особливо цікаво це для дітей. Відвідини “Кінного двору” безкоштовні. За бажанням можна залишати пожертви для утримання тварин. Платне лише катання на конях.

Єдина засторога – не можна приходити до притулку у стані алкогольного сп’яніння. Тварини відразу відчувають алкоголь і дуже негативно реагують.

“Я більше люблю тварин, аніж людей, – зізнається Галина Родигіна. – Люди часто бувають підлими. Вони тобі посміхаються в очі, а за спиною можуть чинити підлості. А тварини – щирі, справжні. Ти їх нагодуєш, напоїш – вони тобі будуть повік вдячні і ніколи не зрадять…”

Leave a Comment