Волинь Новини

Брехав, що за кермом був син: на Волині чоловік керував автівкою напідпитку

Як стало відомо, чоловіка, якого на Іваничівщині вдруге за рік впіймали в стані алкогольного сп’яніння за кермом автівки, не лише зобов’язали сплатити більше 20 тисяч гривень штрафу, а й на кілька років позбавили права керування транспортними засобами. Чоловік у суді намагався довести, що керував автомобілем, не він, а син, проте суд йому не повірив.

Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду, передає БУГ.

Правоохоронці намагалися зупинити автомобіль ВАЗ 4-го листопада 2020 року о 17:20 в селі Трубки, оскільки в ньому не працювала одна з фар. Однак на вимогу зупинитись, подану проблисковими маячками та звуковою сиреною, водій ніяк не відреагував. Тому був переслідуваний та заблокований службовим автомобілем поцейських.

Під час огляду автівки, поліцейські помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах алкоголю з порожнини рота, почервоніння обличчя, нестійка хода. Від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки та в медичному закладі чоловік відмовився.

Та все ж проти нього порушили порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 130 та 122-2 КУпАП (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння та невиконання водіями вимог про зупинку).

В суді водій свою вину не визнав та пояснив, що його автомобіль чомусь дуже часто зупиняють працівники поліції, під час однієї з таких зупинок поліцейські його побили, однак з приводу цього він нікуди із заявами не звертався.

А того дня він, мовляв, разом із сином повертався із риболовлі й, побачивши поліцейський автомобіль, звелів сину повернути біля магазину, а самому втікати, щоб і його не побили. Що той і зробив. Опісля поліцейські звинуватили його в керувавані авто. І хоч він переконував, що автомобілем не керував, однак працівники поліції таки склали на нього протоколи.

Також водій підтвердив, що відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння, оскільки не керував транспортним засобом.

Однак суд таким виправданням чоловіка не повірив. Адже на на відеозаписі він не вказував, що автівкою керував його син, а пояснював, що просто прогулювався біля авто. Крім цього, в судовому засіданні не заявлялося ніякого клопотання про допит його сина, як свідка.

До слова, цей же водій вже був 26-го серпня 2020 року притягнутим до адміністративної відповідальності за аналогічне правопорушення, однак жодних висновків не зробив.

Відтак суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 20 тисяч 400 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Також водію доведеться сплатити в дохід держави 454 гривні судових витрат.

Leave a Comment