Волинь Новини

У волинських аптеках може з’явиться вакцина від коронавірусу

Стало відомо, коли в аптеках на Волині з’явиться вакцина від коронавірусу.

Про це йшлося у четвер, 25 лютого, під час брифінгу біля “ковідного” шпиталю у Боголюбах. Пише ІА ВолиньPost.

Заступниця голови ОДА Людмила Тимощук нагадала, що станом на сьогодні область отримала 14200 доз вакцини проти коронавірусної хвороби.

Йдеться про вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield), котра розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca і схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування в усьому світі. Виробляється вакцина на потужностях Serum Institute (Індія), де має локальну назву Covishield. Згідно з реалізацією етапів Дорожньої карти, першими щеплення отримають медичні працівники, які беруть безпосередню участь у заходах з протидії пандемії.

 

Першим отримав щеплення завідувач інфекційного віділення №2 тимчасового інфекційного стаціонару госпітальної бази для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 КП “Волинська обласна клінічна лікарня” Волинської обласної ради Олег Яковенко. За його словами, після вакцинації у нього немає ніяких небажаних явищ. Усе минуло швидко та безболісно.

Людмила Тимощук зазначила, що другим вакцинованим проти COVID-19 став медичний директор з лікувальної роботи Волинської обласної клінічної лікарні Микола Юрко. Наразі ж медики інших “ковідних” лікарень визначаються із вибором – проходити вакцинанцію чи ні, адже цей процес – добровільний.

“Я б сьогодні теж вакцинувалася, якби підпадала під першу хвилю. Думаю, що до літа вакцина від коронавірусу надійде у продаж. Побачимо”, – додала посадовиця.

Leave a Comment