Важливо Волинь Новини

Волинь отримала першу партію вакцини проти COVID-19

14200 доз вакцини проти коронавірусної хвороби прибули вночі у Волинську область.

Партію вакцини, відведеної для Волині, оглянула заступник голови облдержадміністрації Людмила Тимощук, – передає пресслужба Волинської ОДА.

Наразі вакцина перебуває на складі та очікує прибуття мобільних бригад для проведення першої вакцинації. Людмила Тимощук звірила температурний режим, при  якому зберігається вакцина – він має бути у межах від +2° до +8° С.

Відтак, сьогодні в області стартує 1-й етап вакцинації. Нагадаємо, що згідно реалізації етапів Дорожньої карти, першими щеплення отримають медичні працівники, які беруть безпосередню участь у заходах з протидії пандемії. Слід зазначити, що медики мобільної бригади Волині, яка проведе щеплення, пройшли навчання щодо роботи з вакциною AstraZeneca (Covishield).

До слова, Oxford/AstraZeneca (Covishield) – вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca і схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування в усьому світі. Її дозволили використовувати у понад 50 країнах світу, серед яких Європейський Союз, Велика Британія та США. Виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), де має локальну назву Covishield.

Leave a Comment