Новини

“В лікарні кояться жахіття. Показував би їх тим, хто не хоче щеплюватися”, – перший вакцинований лікар

Реаніматолог із Черкаської обласної лікарні Євгеній Горенко першим в Україні отримав щеплення від коронавірусу. Вакцинували його індійським препаратом CoviShield.

Своїми відчуттями після щеплення лікар поділився із Gazeta.ua.

“Про щеплення я дізнався ще за місяць. Спершу розповідають про всі можливі ускладнення. Це новий препарат і реакція кожної людини може бути різною. Після цього людина думає робити їй щеплення, чи ні. Я погодився відразу. Дехто говорили, що ми як лабораторні миші тут. Це все міфи, примусово ніхто нікого не змушує робити щеплення”, – говорить Горенко.

За словами лікаря, він боявся, але усвідомлював необхідність процедури.

“Перед вакцинацією проводять інструктаж та міряють температуру. Страх був і це нормально. Всі ми боїмося чогось нового. Більше хвилювався, бо став учасником історичного моменту. До щеплення ніяк не готувався, просто намагався повторно не захворіти. Вакцинація від коронавірусу – це звичайний внутрішньом’язовий укол. Боляче не було, тож нічого, крім ін’єкції, я не відчув. Після мав бути під наглядом певний час, проте почуваю себе чудово. Ніяких побічних ефектів, якими лякають в мережі не маю. Отримав щеплення і повернувся до роботи”.

Повторну вакцину введуть через 3-5 місяців. Точної дати щеплення не назвали.

“У нас більша половина колег погодилася на вакцинацію. Перед щепленням нам просто пояснювали дію вакцини і її доцільність. Всім, хто не вважає за потрібне вакцинуватися я б показав, що коїться в лікарні. Якби вони пережили хоча б один день цього жахіття, яке пережили хворі на апаратах ШВЛ, тоді б вони задумалися варто вакцинуватися, чи ні. А для того щоб вакцина почала діяти потрібно ін’єктувати як мінімум 70% населення”, – зазначив реаніматолог.

Черкаси першими отримали 16,2 тис. доз вакцини Oxford/AstraZeneca, яку отримають 8,1 тис. лікарів.

“Вакцинація на Черкащині та в Україні в цілому стартувала. До І етапу ми готові на всі 100%. Ми строго стежимо за температурним режимом для зберігання вакцини – від +2° до +8° С”, – пише в Фейсбуці голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Leave a Comment