Новини

Цукор продовжує зростати у ціні: чого чекати далі?

Упродовж останніх місяців ціни на цукор тримаються на позначці вищій на 30-40%, ніж у світі. Підвищуються ціни і на зерно.

Такі зміни спричинили подорожчання кондитерських виробів на 10%.

Голова асоціації “Укркондпром” Олександр Балдинюк серед причин зростання цін називає подорожчання сировини у світі.

“Україна повторює світові сировинні цінові тренди, але з внутрішньою специфікою. Наприклад, ціна на цукор в Україні кілька місяців є на 30-40 відсотків вищою за світові ціни. Можна було б імпортувати цукор, але заважає заборонне мито”, — сказав він.

Олександр Балдинюк додає, що ціни на зерно також зростають.

“Багато країн завбачливо закуповують пшеницю, жито, масло, поповнюючи свої держрезерви. Потім сировину продаватимуть, щоб пом’якшити цінові диспропорції на внутрішніх ринках”, – додає експерт.

З його слів, Україна експортує мільйони тонн зерна і фактично скасувала можливість застосування таких товарних інтервенцій. Олександр Балдинюк переконаний, що через це внутрішня ціна тримається на високому рівні.

Leave a Comment