Волинь Новини

У Луцьку на Відродження збили жінку: водія-винуватця засудили умовно

В обласному центрі Волині судили водія Volkswagen Passat, який збив жінку на проспекті Відродження. Водій отримав умовне покарання та заплатить потерпілій 50 тисяч гривень моральної шкоди.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області, – передає ІА Волинські новини.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 26 грудня 2019 року о 8 годині поблизу будинку №55 на проспекті Відродження. Водій Volkswagen Passat рухався в напрямку вулиці Домни Гордіюк правою смугою зі швидкістю близько 30 кілометрів на годину. Наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, він не врахував те, що перед «зеброю» зупинився автомобіль у лівій смузі, надаючи дорогу пішоходам, та допустив наїзд на жінку, яка переходила дорогу зліва направо відносно руху авто. Відзначимо, що у Volkswagen були технічні несправності з гальмівною системою.

Внаслідок ДТП потерпіла отримала травми середнього ступеня тяжкості. У суді водій визнав свою вину повністю та не оспорював обставини вчинення злочину, попросивши суворо не карати та не позбавляти водійського посвідчення.

Натомість потерпіла вимагала стягнути з обвинуваченого матеріальну шкоду та наполягала на суворому покаранні, зокрема, просила, щоб його позбавили права керувати авто.

Врахувавши всі обставини, суд призначив водію покарання у виді обмеження волі на два роки та позбавив водійського посвідчення на рік, але змінив це покарання на рік умовного. Також винуватець ДТП заплатить 50 тисяч гривень моральної шкоди.

Leave a Comment