Волинь Новини

Депутати Луцькради оприлюднили графіки прийому громадян

Понад 85% депутатів Луцької міської ради VIII скликання оприлюднили графіки проведення особистих прийомів громадян на офіційному сайті ради станом на 10 лютого 2021 року. Разом з тим, близько 10% місцевих обранців зазначили лише контактний телефон, а ще близько 5% з них – лише адресу громадської приймальні, без зазначення контактів та конкретного графіку здійснення прийому.

Такими виявились результати моніторингу компоненту відкритості і доступності до виборців новообраних депутатів Луцькради, який здійснювали представники Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу в рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих рад».

Понад 85% депутатів оприлюднили графіки особистого прийому громадян

За результатами моніторингу, понад 85% депутатів Луцької міської ради оприлюднили на офіційному сайті ради адресу офіційної громадської приймальні чи адресу місця проведення особистого прийому громадян, а також дні та години здійснення прийому.

Зокрема, така інформація про здійснення особистих прийомів громадян наявна щодо:

– усіх представників фракції «Європейська Солідарність» у міській раді (Юрія Моклиці, Ігоря Гнєтньова, Олександра Лазуки, Валентини Малютіної, Олександра Ніколайчука, Лілії Каньовської, Ірини Колковської, Алли Доманської та Миколи Яручика);

– усіх представників фракції «Громадянський Рух «Свідомі» (Андрія Лучика, Андрія Маруняка, Алли Надточій, Михайла Находа, Валентина Хаймика і Тараса Шкітера);

– усіх представників фракції ВО «Свобода» – Андрія Білана, Алли Жупанюк, Володимира Пшибельського, Миколи Федіка та Михайла Щура;

– дванадцяти із тринадцяти представників фракції «За майбутнє» (Віталія Бондаря, Юлії Дацюк, Миколи Дуди, Романа Кравчука, Ігоря Куріліна, Оксани Лещинської, Вікторії Майбороди, Андрія Разумовського, Оксани Степанюк, Олега Тарасюка, Євгенія Ткачука, Катерини Шкльоди);

– трьох із п’яти представників фракції «Слуга народу» – Андрія Костенка, Оксани Руднік і Олександра Ткачука;

– одного із чотирьох представників фракції ВО «Батьківщина» (Дмитра Грачова).

Разом з тим, серед усіх депутатів Луцькради 62% оприлюднили адреси і графіки проведення прийомів із зазначенням контактного телефону, за яким виборці можуть зв’язатися з ними. Зокрема, усі відомості про прийом громадян (адреса, графік, контактний телефон) оприлюднили: шестеро депутатів із фракції «Грмадянський Рух «Свідомі», усі депутати із фракції ВО «Свобода», дванадцятеро депутатів із тринадцяти із фракції «За майбутнє» (за виключенням секретаря ради Юрія Безпятка), троє депутатів із фракції «Європейська Солідарність» (Юрій Моклиця, Алла Доманська і Микола Яручик), натомість, жодного депутата із фракцій ВО «Батьківщина» і «Слуга народу».

 

 

Майже 10% депутатів Луцької міської ради оприлюднили на офіційному сайті ради лише свій контактний телефон, без зазначення адреси громадської приймальні і графіку проведення особистого прийому. Серед таких депутатів: Юрій Безпятко (фракція «За майбутнє»), Андрій Авраменко, Олександр Козлюк та Ірина Чебелюк (фракція ВО «Батьківщина»).

Ще двоє обранців Луцької міської громади, а саме Роман Бондарук та Юлія Сачковська (фракція «Слуга народу») оприлюднили лише адресу громадської приймальні чи місця здійснення прийому громадян без зазначення контактів і графіку проведення особистого прийому.

Варто також зазначити, що на сайті Луцької міської ради у розділі «Міська влада» оприлюднено графік прийому громадян секретарем ради Юрієм Безпятком та заступницею міського голови Іриною Чебелюк, які одночасно є і депутатами Луцької міської ради. Втім, тут не конкретизовано, чи цей прийом громадян вони здійснюють одночасно як секретар і депутат, а також – як заступниця міського голови і депутатка. У розділі «Міська рада» – «Прийом громадян депутатами» відомостей про прийом громадян цих посадовців як депутатів не зазначено.

19% депутатів здійснюють особистий прийом кожного дня, ще стільки ж – лише 1,5 години на місяць

Експерти Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу проаналізували також оприлюднені графіки проведення прийомів депутатами Луцькради. В результаті дослідження з’ясувалося, що близько 19% депутатів здійснюють особисті прийоми кожного дня за попередньою домовленістю із виборцями. Разом з тим, такий же самий відсоток депутатів виділили на здійснення прийому громадян лише 1,5 години свого часу на місяць. Натомість, частоту здійснення прийомів громадян близько 14% депутатів не вдалось визначити через відсутність оприлюднення відповідних графіків.

Серед 42 депутатів Луцької міської ради 19% зазначили на офіційному сайті ради, що здійснюють особисті прийоми кожного дня. Відтак, рекордсменом за кількістю виділених годин на місяць для проведення особистого прийому є представник фракції «За майбутнє» Євгеній Ткачук. Він зазначив, що здійснює прийом громадян щоденно з 09:00 до 19:00. На одну годину менше у робочі дні, а саме з 09:00 до 18:00, виділив для здійснення особистого прийому депутат із фракції «Європейська Солідарність» Микола Яручик. Разом з тим, з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 17:00 проводять особисті прийоми усі шестеро представників фракції «Громадянський рух Свідомі».

 

 

Депутат із фракції «Слуга народу» Олександр Ткачук відповідно до оприлюдненого графіка здійснює особисті прийоми кожен останній тиждень місяця з 10:00 до 15:00. Відтак, залежно від того, чи включаються в цей останній тиждень вихідні дні (субота та неділя), кількість годин, виділених депутатом на прийом громадян, може коливатися від 25 до 35 на місяць.

12 годин на місяць виділив для здійснення особистого прийому громадян представник фракції ВО «Свобода» Микола Федік. Відповідно до оприлюдненого графіка, він здійснює прийом громадян щочетверга з 16:00 до 19:00.

Представник фракції «Слуга народу» у міськраді Андрій Костенко здійснює прийом громадян у перший вівторок та перший четвер кожного місяця з 10:00 до 15:00. Відтак, на прийом громадян кожного місяця депутат витрачає 10 годин свого часу.

Депутат із фракції «За майбутнє» Олег Тарасюк кожного місяця виділяє по 8 годин на проведення особистого прийому. Відповідно до його графіка, на прийом до депутата можна потрапити кожного другого та четвертого вівторка місяця з 09:00 до 13:00.

Троє депутатів міської ради (близько 7%), зокрема, Юлія Дацюк, Володимир Пшибельський та Катерина Шкльода відводять на здійснення особистого прийому на місяць по 6 годин. Ще стільки ж місцевих обранців – Оксана Лєщинська, Михайло Щур та Оксана Руднік – по 4 години на місяць. Разом з тим, депутатка Вікторія Майборода здійснює особистий прийом по 2 години кожного місяця.

Найбільша кількість обранців Луцької міської громади – понад 21% – щомісяця виділяють на проведення особистого прийому громадян по 3 години. Серед таких депутатів: Андрій Білан, Микола Дуда, Алла Жупанюк, Роман Кравчук, Ігор Курілін, Віталій Бондар, Андрій Разумовський, Оксана Степанюк, Дмитро Грачов.

Ще 19% місцевих обранців виділяють лише по півтори години на місяць для прийому виборців. З-поміж них: Алла Доманська, Юрій Моклиця, Ігор Гнетньов, Лілія Каньовська, Ірина Колковська, Олександр Лазука, Валентина Малютіна та Олександр Ніколайчук.

Разом з тим, визначити графік прийому ще 6 депутатів міської ради, а саме: Андрія Авраменка, Юрія Безпятка, Романа Бондарука, Олександра Козлюка, Юлії Сачковської та Ірини Чебелюк, не вдалося через відсутність оприлюдненої інформації на сайті ради.

Нагадаємо, що у Регламенті Луцької міської ради VIII скликання лише зазначається, що депутат зобов’язаний вести регулярний прийом громадян не рідше одного разу на місяць. Натомість, в документі не конкретизовано, скільки годин кожен депутат міської ради має витрачати на здійснення такого прийому.

З графіками проведення особистих прийомів громадян депутатами Луцької міської ради можна детальніше ознайомитись на офіційному сайті органу місцевого самоврядування.

Leave a Comment