Важливо Волинь Новини

Головній лікарці з Луцька, що отримала 189 тисяч заробітної плати, можуть значно скоротити доходи

Луцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги приєднали до ківерцівського центру. В результаті очільниця луцької установи Оксана Чертюк може отримати значно меншу зарплату та посаду.

Про це розповів голова Луцької районної ради Олександр Омельчук, повідомляє «Перший».

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про те, що очільниця Луцького районного ЦПМСД Оксана Чертюк у грудні минулого року отримала більше 150 тисяч гривень зарплати, у листопаді – 189 тисяч.

Днями на сесії Луцької районної ради заклад вирішили передати Ківерцівському центру первинної медичної допомоги. Реорганізація триватиме близько 2 місяців. Також в луцький центр направлять перевірку, за результатами якої можливе відкриття кримінальних проваджень, – розповів голова районної ради Олександр Омельчук.

«Буде ущільнюватися адміністративний персонал Луцького районного ЦПМСД. Нелогічно ж утримувати дві бухгалтерії. Умовно, генеральний директор може стати старшим лікарем – я поки не знаю, як точно ця посада називатиметься. І зарплата буде не 189 тисяч гривень, а, наприклад, 15 чи 17 тисяч гривень. А от питання про звільнення Оксани Чертюк може постати після аудиту. І вирішуватиме це Ківерцівська територіальна громада», – пояснив посадовець. Водночас медичний персонал скорочувати не будуть», – запевнив він.

Олександр Омельчук розповів, що про ситуацію у Луцькому районному центрі первинної медико-санітарної допомоги вже знають у Міністерстві охорони здоров’я.

«Думаю, через це аудит проведуть у всіх ЦПМСД в Україні», – сказав Олександр Омельчук.

Голова районної ради каже, що незадоволене керівництво закладу поширило чутки про те, що після приєднання до Ківерців закриватимуться ФАПи, амбулаторії, медики втратять роботу, а пацієнтам доведеться далеко їздити за довідками.

«Це все неправда. Декларації не будуть розриватися, амбулаторії не будуть зачинятися. Ці деструктивні чутки – це нонсенс. Їздити за довідками в Ківерці також не доведеться. Всі послуги надаватимуться там, де і надавалися», – запевнив Омельчук.

Незадоволене керівництво закладу поширило чутки про те, що після приєднання до Ківерців закриватимуться ФАПи, амбулаторії, медики втратять роботу, а пацієнтам доведеться далеко їздити за довідками.

Щоб обговорити подальший формат співпраці, у четвер, 18 лютого, представники райради запросили на зустріч очільників громад, які обслуговуються у Луцькому районному ЦПМСД.

«Ми розуміємо, що для мешканців нашої громади нічого не змінюється. Не треба робити з цього шоу і казати, що все погано – тепер треба буде їздити в Ківерці. Для пацієнтів лишається все, як було. Змінюється лише центр управління. Тепер важливо працювати на розвиток – відродити ФАПи, залучити ще 3-4 сімейних лікарів, аби більше людей могли укласти декларації і отримувати послуги максимально близько до дому», – сказав голова Торчинської громади Юрій Кревський.

«Амбулаторії ми не закриваємо і нікуди не переносимо. Лікарі, де працювали, там і працюватимуть. Доступність залишається. Хіба що з Ківерців час від часу приїжджатимуть фахівці, які перевірятимуть правильність видачі документів», – додав генеральний директор Ківерцівського центру первинної медичної допомоги Олесь Марищук.

Leave a Comment