Волинь Новини

У Луцьку Parimatch Foundation провели інклюзивне тренування з футболу (ФОТО)

Сьогодні,19 лютого  у Луцьку Parimatch Foundation провело інклюзивне тренування з футболу в рамках Всеукраїнської комплексної програми фонду “Так, я можу”.

Захід проходив у спорткомплексі Волинського національного університету імені Лесі Українки. Організаторами також виступили ГО “Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку” та Волинський національний університет імені Л. Українки.

Програма  була спрямована на те, щоб заохочувати дітей займатися спортом та створювати для цього всі необхідні умови, щоб спорт був однаково доступним для всіх.  У програмі діти були залучені до спортивних естафет, футбольного майстер-класу від екс-гравця збірної України та володаря Кубка УЄФА Артема Федецького і бульбашкове шоу. Також після тренування дітям були вручені подарунки.

“Сьогодні у нас відбулася презентація інклюзивного тренувального процесу, для того, щоб показати іншим батькам, що особливі дітки можуть гарно займатися спортом, це допомагає їм соціалізуватися. Загалом ми проводимо тренування впродовж чотирьох місяців, щотижня.  На даний момент у нас 31 вихованець. І усі батьки та діти задоволені такими заняттями.

Також, у нас в якості волонтерів є доросла молодь з інвалідністю,  які є переможцями  чемпіонатів України з різних видів спорту, що також раді допомагати тренерам, волонтерам та долучатися до таких заходів”- розповіла мама одного з вихованців і організаторка тренувального процесу, Катерина Свіщева.

 

Leave a Comment