Новини

До Європи за 7 євро: українцям роз’яснили про платний виїзд за кордон

Впровадження плати на в’їзд українців до країн Європейського Союзу, яке мали запровадити на початку 2021 року, відбудеться у 2022 році через технічні причини.

Про це повідомляє експерт по туризму, CEO Visit Ukraine Антон Тараненко на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

“Без візи, але за 7 євро – чули про платний в’їзд українців до ЄС? Так от, впровадити в дію Європейську інформаційну систему авторизації подорожей (ETIAS) мали ще на початку цього року. Але фактичне впровадження плати на в’їзд громадян України до країн ЄС відбудеться у 2022 році через технічні причини.”, – йдеться у повідомленні.

Прикордонна служба України, скріншот: Facebook

Він додав, що наразі планується проведення інформаційної кампанії для роз’яснення зазначених вимог. Попередньо встановлено плату в розмірі 7 євро для заявників у віці від 18 до 70 років, для інших — безплатно. Як зазначається, дозвіл на в’їзд має бути дійсним протягом 3 років або до закінчення терміну закордонного паспорта на поїздки до 90 днів.

Антон Тараненко також пояснив, що така попередня авторизація дозволить країнам ЄС превентивно ідентифікувати осіб, які можуть представляти міграційну загрозу або загрозу безпеці, та підвищить захищеність кордонів Євросоюзу.

Скрін: facebook.com/anton.taranenko.5

Leave a Comment