Волинь Новини

Старенький який проживав в терцентрі для безхатьків, завдяки небайдужим отримав прихисток

9 лютого телеканалом «Суспільне»,  було опубліковано матеріал про те, що в пункті обігріву, який діє при Луцькому територіальному центрі соціального обслуговування більше міяця  живе літній чоловік Юрій Миколайович Грязнов.

Суспільному пенсіонер розповів, що до Луцька приїхав автобусом з Переспи, спершу жив на вокзалі.

«Там 150 гривень в день, платити треба. Це дорого. Мені підказали люди, щоб я пішов сюди, бо тут мені допоможуть», – каже пенсіонер.

Чоловік має проблеми зі здоров’ям та важко пересувається. З його слів, дітей чи інших родичів у нього немає, як і документів. Пояснити, де жив до того пенсіонер не може.

На другий день після виходу матеріалу на допомогу дідусю поспішили член виконкому Луцької міської ради Віктор Ящук та директор громадської організації «Інститут соціальної ініціативи» Ілля Токаренко. Від завідуючої терцентру вони дізналися про всі проблеми старенького. Основна необхідність – в постійному прилаштуванні.

В цей же самий день інформація про покинутого напризволяще Юрія Грязнова була озвучена голові Волинської ОДА, Юрію Погуляйку, його заступнику Анатолію Костику та керівнику патронатної служби Волинської ОДА Ігорю Возняку. Одразу були прийняті міри щодо влаштування старенького в геріатричний пансіонат. Тим часом пастор церкви «Царство Боже» Олекса Рудинець надав необхідні теплі речі для дідуся.

Долею Юрія Грязнова перейнялася журналістка видання «Перший» Юлія Галецька, яка також закупила необхідне для перебування у геріатричному пансіонаті.

Вже на третій день після довгого поневіряння, завдяки злагодженій роботі чиновників та небайдужих людей Юрій Грязнов після необхідного медичного огляду та ПЛР тесту вже був у відділенні геріатричного пансіонату.

 

Leave a Comment