Волинь Новини

Жителі Луцької ОТГ вимагають скликати позачергову сесію

Представники громади Луцької ОТГ вимагають від депутатів ЛМР провести позачергову сесію для голосування, щодо термінової закупівлі в Луцькій ОТГ снігоочисної техніки(снігоприбирачів), замість малоефективних лопат для двірників, а також створення мобільних бригад. Відповідну петицію зареєстрував Володимир Редкач у Єдиній системі місцевих петицій.

«Вимагаємо, аби депутати ЛМР або ж відповідні комітети чи групи створен при ЛМР прийняли рішення придбати механізовані машини(снігоприбирачі) для очистки снігу на тротуарах, замість традиційних лопат, які на сьогодні є вкрай не ефективними», – написав автор петиції та зазначив, що представники Луцької ОТГ вимагають:

1. Зібрати відповідні профільні комітети, позачергову сесію депутатів ЛМР та проголосувати за виділення необхідних коштів з спеціальних резервних фондів або передбачених статей витрат для таких надзвичайних ситуацій.

2. Дати негайну вказівку директору департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Миколі Осіюк, розробити найкращий та найоптимальніший спосіб використання снігоприбирачів, а також вибрати найефективнішу модель для закупівлі.

«Один з можливих варіантів, які пропонує громада Луцької ОТГ – це тимчасове формування оперативно-мобільних груп, які б рухались по місту та розчищати найбільш забруднені ділянки з використанням снігоочисників. Нерозчищені центральні дороги і тротуари – це безпосередня загроза життю та здоров’ю лучан, а особливо дітей і людей похилого віку», – наголосив Володимир Редкач.

Він розповів, що проблема з прибиранням снігу у місті – щорічна.

«Як представники громади Луцької ОТГ, вимагаємо негайно провести відповідні наради в профільних комітетах, зібрати при необхідності позачергову сесію депутатів ЛМР, розпочати процедури по закупівлі необхідної снігоочисної техніки, як індивідуальних пристроїв(снігоприбирачів) так і спецавтомобілів, які будуть служити громаді на наступні на роки.», – наголосив автор петиції.

Leave a Comment