Волинь Новини

Половину витрачала на лікарню: луцька лікарка про зарплату у 189 тисяч

У Луцькій райраді заслухали звіт гендиректорки Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Оксани Чертюк. Серед іншого, медик прокоментувала свою зарплатню у листопаді та грудні, яка щомісяця становила більше, ніж півтори сотні тисяч гривень.

Раніше у коментарі ІА “Конкурент” медик пояснила свої доходи.

Депутати обурювалися такою зарплатою жінки. Вони вважають такий розподіл коштів у закладі несправедливим.

Зокрема, депутат від фракції “Громадянський рух “СВІДОМІ” Юрій Циганюк наголосив, що за такі гроші можна утримувати ще п’ять медпрацівників, і не дати людям виїхати на заробітки за кордон. Депутатка від фракції “Батьківщина” Лариса Понедельник запропонувала відмовитися від щомісячного преміювання керівників медзакладів. Премії, на її думку, повинні надаватися за особливі заслуги.

Депутатка від “СВІДОМИХ” Оксана Урбан пропонує провести аудит діяльності підприємства.

“Після проведення перевірки можна навіть поставити питання про повернення коштів, якщо вони були виділені незаконно”, – наголосила депутатка.

До слова, сама медик пояснила, що таку велику зарплатню вона отримує для того, щоб докуповувати все необхідне для функціонування закладу. Зокрема, засоби захисту і таке інше. Вона стверджує, що витрачали принаймні половину коштів на закупівлю засобів  захисту та інших розхідних матеріалів, на які не вистачало коштів. Депутатка Христина Назар попросила надати якесь підтвердження використання особистих коштів на діяльність лікарні, а Оксана Урбан поцікавилася, чи доцільно у такому разі витрачати 85% коштів медичної субвенції на зарплати, і тільки 15% – на розвиток.

Зрештою, у Луцькій райраді вирішили просити про проведення державного аудиту діяльності медзакладу, і вже після аудиту приймати наступні рішення.

Leave a Comment