Волинь Новини

Депутати Луцької райради забрали у громади два автомобілі

Луцькі районні депутати забрали у Підгайцівської громади два автомобілі, які та отримала завдяки колишньому голові райради Валентину Приходьку.

Про це стало відомо у п’ятницю, 12 лютого, під час сесії Луцької районної ради, – передає Перший.

Так, депутати скасували рішення Луцької районної ради від 13 листопада 2020 року «Про передачу транспортних засобів із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Луцького району у комунальну власність Підгайцівської сільської ради».

Рішення ухвалене фактично вже після місцевих виборів, але з ініціативи колишнього голови районної ради Валентина Приходька.

Йдеться про автомобілі Renault Megane Scenic 2014 року випуску (балансова вартість – 339 634 гривні) та Renault Magnum 2013 року випуску, причіп Tang EA 1996 року випуску (балансова вартість – 1 876 950 гривень).

«Один автомобіль возив пана Приходька, інший обслуговував комунальне підприємство «Райтеплобуд». Пан Приходько пішов працювати заступником голови Підгайцівської сільської ради і таким чином захотів зберегти автомобілі в себе. Акти прийому-передачі він вже не мав права підписувати. Ми вбачаємо в цьому схему», – пояснив нинішній голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

З його слів, після скасування рішення автомобілі повернуться у власність районної ради. Ними користуватиметься підприємство «Райтеплобуд».

Також керівництво районної ради звернулося до поліції, СБУ та прокуратури. Олександр Омельчук вбачає в діях свого попередника Валентина Приходька та голови Підгайцівської громади Юрія Семенюка ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою для отримання неправомірної вигоди для себе).

Leave a Comment