Волинь Новини

Лікар з Волині показав, як лікарі віддають останню шану 45-річній донорці органів. Відео

У середу, 10 лютого, у львівській Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги лікарі «коридором пошани» провели в операційну 45-річну львів’янку, яка помираючи, врятувала чотирьох людей.

«Їй було 45. Розрив аневризми, крововилив у мозок. Хоча ми кілька днів намагалися врятувати пацієнтку, у її випадку медицина, на жаль, була безсила. Для родини жінки – чоловіка, вагітної доньки, сина і мами – її смерть стала величезним і неочікуваним ударом, бо ніхто з них навіть не підозрював про хворобу. Однак вони все ж знайшли в собі сили ухвалити, можливо, найважче в житті рішення, яке подарувало шанс одразу чотирьом людям», – написав директор Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук, передає Vgorode Львів.

Здорове серце тепер б’ється у грудях 22-річного Василя, мешканця Львова. Одну нирку отримала 36-річна Оксана, мама двох маленьких діток та львів’янка, другу – 34-річний Ярослав, тато двох маленьких діток та також житель Львова. Печінку – 48-річна Галина, мама трьох дітей, мешканка Львівської області.

До слова, це перша в Україні посмертна трансплантація органів у 2021 році. Операцію проводили львівські лікарі разом з колегами з Інституту серця та Національного інституту хірургії та трансплантології ім.О.О.Шалімова.

Leave a Comment