Новини

Українка покарала облгаз за величезний штраф і відключення послуги

В Україні непоодинокі випадки, коли громадянам вимикають життєво необхідні послуги, такі як газ чи електроенергію, через борги.

У селі Глибочок Баранівського району Житомирської області робітники ПАТ “Житомиргаз” в жовтні 2017 року у мешканки одного з житлових будинків Тетяни Нурієвої зняли газовий лічильник. Свої дії пояснили тим, що на ньому нібито лежав предмет схожий магніт, пише “Телеграф“.

Зазначається, що пломби на ньому були цілісні, а експертиза показала, що з лічильником все гаразд. Однак тоді робітники “Житомиргазу” заявили про конструктивні зміни у лічильнику, яких там не має бути.

лічильник газу, скріншот з відео

У результаті контора провела розрахунки необлікованого газу та призначила жінці виплатити приблизно 30 тисяч гривень. Крім того, для погашення боргу дали дуже короткий термін. Через два тижні, за які Тетяна Нурієва не змогла знайти гроші, її від’єднали від газопостачання.

Проте жінка не опустила рук і подала позов на ПАТ “Житомиргаз”. У результаті вона виграла за допомогою ГО “Адвокація прав споживачів”. Випадок є дуже показовим, адже цього разу звичайний споживач переміг монополіста, якби важко не було доказати несправедливість.

Тепер її адвокат подав в суд на ПАТ “Житомиргаз” на відшкодування морального та матеріального збитку. Матеріальний буде розраховуватись разом зі всіма витратами родини, які пішли на облаштування альтернативного варіанту опалення – котла на твердому пальному та на систему вентиляції.

Зазначається, що суди тривали три роки, а у справі змінилося три судді. Під час слухання були виявлені порушення в експертизах та решті процедур з документами. Частка з них не відповідала вимогам законодавства.

Газова служба, фото ілюстративне: Facebook АТ Івано-Франкківськгаз

Leave a Comment