Новини

Хто не має права відмовитися від вакцини: Зеленський пояснив

Поки що (вакцинування – Ред.) добровільна. Але всі люди, які працюють на державу, які отримують від держави кошти і які мають постійні контакти, – вони не мають права відмовитися від вакцинації. Окрім людей із алергією, людей, яким просто не можна зробити вакцинування.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав у ході всеукраїнського форуму “Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді”.

“Масово в школах, в університетах, в лікарнях, я вважаю, має бути. Кабмін знає мою думку. Вони повинні розробити цю програму. Я вважаю, що це правильно. Окрім приватних структур і інших ситуацій – з ними буде складніше. Я думаю, треба говорити про це: чому такі форми ми робимо. Повинні говорити із бізнесом, із школами приватними. Наприклад, у школах: діти переносять достатньо легко, але вони переносять все додому. Оце складнощі. Тому там не може вчитель відмовитися від вакцинування, я вважаю. Просто не має права. Так як і лікарі. Наприклад, вони сьогодні працюють з COVID-хворими людьми. Не можна не вакцинуватися”, – зазначив він.

За словами очільника держави, людині потрібно обрати тоді новий формат, не спілкуватися з COVID-хворими, а займатися чимось іншим у інших лікарнях, тому що велика загроза. Обов’язково всі механізми (регулювання – Ред.) будуть представлені суспільству.

Leave a Comment