Волинь Новини

На Волині дорожники тестують автоматизовану систему зважування у русі

На автодорозі Луцьк-Ковель, поблизу села Копачівка дорожники провели тестовий запуск системи зважування в русі WiM, – повідомили на сторінці Служби автомобільних доріг області.

Встановлена система зважує великогабаритний транспорт під час руху.

Перш ніж запустити систему зважування дорожники вмонтували у дорожнє покриття датчики для динамічного зважування, згодом прикріпили все обладнання і приєдналися до телекомунікаційної мережі.

На Волині дорожники тестують автоматизовану систему зважуванняСлужба автомобільних доріг

Під час тестового запуску системи провели перші зважування транспортних засобів. У процесі дорожники налагодили автоматизовану систему. “Працюємо далі у цьому напрямку для повноцінного запуску системи”, – повідомляють дорожники. Коли система повноцінно запрацює – поки не повідомляють.

На Волині дорожники тестують автоматизовану систему зважуванняСлужба автомобільних доріг

В службі доріг анонсують, що незабаром тестовий запуск такої ж системи буде проведено на автошляху Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква. Загалом в області планують встановити чотири автоматизовані системи зважування.

Нагадаємо, автоматизовану систему дорожники почали встановлювати біля села Копачівка наприкінці січня. Вартість робіт — 15 мільйонів гривень, розповів начальник відділу Служби автомобільних доріг в області Віктор Олексюк. Гроші виділили з державного фонду.

Довідково: система зважування в русі WiM – це розумна система збирання інформації про транспортні засоби, які рухаються автомобільними дорогами: дату та час проїзду, температуру навколишнього повітря та дорожнього покриття, смугу та напрямок руху, швидкість руху та державний номерний знак, габаритні розміри, відстань між осями, загальну масу та її розподіл по осях.

Leave a Comment