Волинь Новини

Повідомили про захмарні зарплати керівництва «первинки» Луцького району

арплати медичної директорки Валентини Гурської та головної лікарки Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Оксани Чертюк в окремі місяці 2020 року сягали позначки до 189 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької райради.

На комісії було оприлюднено нарахування заробітних плат керівництву закладу у 2020 році. Виявилося, що зарплата медичної директорки Валентини Гурської коливалася у межах від 58 до 141 тисячі гривень за місяць. А зарплата головної лікарки Оксани Чертюк становила від 48 до 189 тисяч гривень за місяць.

На фоні космічних зарплат керівництва закладу ситуація з доходами інших працівників Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги виглядає значно скромнішою.

Так, лікар загальної практики сімейної медицини та лікар-педіатр отримує 24 тис грн, медична сестра загальної практики сімейної медицини – 12 тисяч грн, фельдшер – 10 тисяч, лаборант – 10 тисяч, водій – 9 тисяч, молодша медична сестра 6 тисяч гривень.

Цікаво, що Луцький районний ЦПМСД на 2018 – 2023 рр спрямував 85% від доходу центру на заробітну плату працівників центру, а 15 % від доходу на функціонування та утримання медичних закладів центру.

Leave a Comment