Волинь Новини

Волинська громада без старости: депутати вдруге не підтримали кандидатуру, яку запропонував голова

У Ківерцівській громаді досі не призначили старосту Сокиричівського округу. Вдруге на пленарному засіданні пропонували кандидатуру Валентина Федорука, депутати не проголосували за його кандидатуру.

Під адмінбудівлею з плакатами зібрались прихильники Валентина Федорука та його опоненти. Загалом було – 50 людей, – передає Суспільне.Волинь.

Другим питанням на пленарному засіданні Ківерцівської громади розглядали призначення старости Сокиричівського округу. Міський голова Олександр Ковальчук запропонував кандидатуру Валентина Федорука. Після обговорення, питання двічі виносили на голосування, жодного разу більшості голосів депутатів воно не набрало.

У підсумку голова громади Олександр Ковальчук сказав, що втретє на наступному пленарному засіданні повторно пропонуватиме Валентина Федорука на посаду старости.

На Волині подібні ситуації були в трьох громадах: Колківській, Рожищенській та Турійській. Там частина мешканців не погоджувалися з кандидатурою міського голови, – обрали компромісну персону, – каже консультант Асоціації міст України Валентин Малиновський.

Волинська громада без старости: депутати вдруге не підтримали кандидатуру, яку запропонував голова

Законодавчо це питання не врегульовано, за пропозицію голови – рада затверджує кандидатуру. Якщо – ні, то процес може бути нескінченним. Фахівець каже: компроміс треба шукати, бо коли немає старости – страждає вся округа.

Якщо не буде прийнято законодавчих змін, то голова буде зобов’язаний провести громадське обговорення у старостаті та буде змушений внести кандидатуру, яку хочуть люди цих сіл.

Leave a Comment