Волинь Новини

На Волині СБУ викрила організаторів схеми, які вкрали з бюджету майже 4 мільйони гривень

На Волині викрили директора місцевого державного підприємства Національної академії аграрних наук України та трьох представників львівської комерційної структури.

Спільники привласнили мільйони державних коштів, – передає Суспільне.Волинь з посиланням на пресслужбу СБУ.

Співробітники спецслужби встановили, що для реалізації оборудки представники агропідприємства уклали з комерційною структурою договір на забезпечення сільськогосподарських послуг. Згідно з угодою комерсанти мали обробити державні сільськогосподарські угіддя. Проте, жодних послуг держустанові не надавалось. Для “прикриття” оборудки фігуранти вносили до звітної документації свідомо неправдиві дані.

За розробленою протиправною схемою організатори заволоділи державними грошима у розмірі 3,9 мільйона гривень. Частину суми зловмисники встигли легалізувати, але їхній “бізнес” заблокували правоохоронці.

Наразі фігуранти обвинувачуються за трьома статтями, йдеться про службове підроблення, заволодіння державним майном, вчинене організованою групою та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах.

Досудове розслідування щодо учасників організованої групи завершено, матеріали з обвинувальним актом направлено до суду.

Leave a Comment