Важливо Волинь Новини

“Лікуватися, щоб жити”, – лучанка розповіла про свою боротьбу з онко. (ВІДЕО)

Майже п’ять років тому у лучанки Вікторії Романюк діагностували рак. Позаду операції та курси хіміотерапії. Нині жінка перебуває в ремісії та проходить гормональну терапію.

У Всесвітній день боротьби з раком жінка розповіла Суспільному про те, як долає хворобу і підтримує інших онкопацієнтів.

Допомогу таким, як сама, вирішила надавати через рік після того, як довідалася про свій діагноз і почала лікування. До хвороби, каже Вікторія, займалася підприємництвом у сфері торгівлі. Нині жінка – співзасновниця громадської організації “Афіна. Жінки проти раку”.

З жінками, які зіштовхнулися з хворобою Вікторія щодня спілкується у соцмережах.

“Часто бувають такі дописи, що людина може йти на обстеження і написати: “Підтримайте, я сьогодні іду, дуже хвилююся”. І у неї буде сотня коментарів із гарними побажаннями і людина одразу має гарний настрій”, – каже лучанка.

Жінка розповідає, коли захворіла у 2016 році, безплатних ліків для недужих на онко не було. Препарат, якого потребувала, вартував 50 тисяч гривень. Ці ліки Вікторії потрібно було купувати кожні три тижні впродовж року.

Свого часу Вікторію включили в програму від Інституту раку, у якій було усього 13 жінок. Так жінка отримала лікування, котрим нині забезпечені всі онкопацієнти.

Зараз жінка разом з однодумцями допомагає іншим недужим отримати безкоштовне лікування. Неодноразово Вікторія влаштовувала мітинги біля Міністерства охорони здоров’я з вимогою збільшити кількість безоплатних послуг в онкоцентрах.

"Лікуватися і жити", – лучанка Вікторія Романюк про боротьбу з онко

Жінок, які зіштовхнулися з хворобою Вікторія закликає не зволікати, лікуватися, шукати свого лікаря та не вдаватися до нетрадиційних методів лікування. Додає: кожна людина має вчасно проходити регулярні обстеження, а також підтримувати тих, хто поряд, та тих, хто зіштовхнувся з діагнозом “рак”.

 

Leave a Comment