Важливо Волинь Новини

Син судді став помічником міського голови Луцька

Син голови Шацького районного суду Наталії Сушик Назарій Храновський став помічником Луцького міського голови Ігоря Поліщука.

Про призначення повідомили на сайті Луцької міської ради, – передає Район.in.ua.

2 лютого, під час розширеної наради з керівниками структурних підрозділів міської ради, міський голова Ігор Поліщук представив свого помічника. Ним став Назарій Храновський, який працював секретарем судового засідання відділу забезпечення діяльності судової палати з розгляду кримінальних справ Волинського апеляційного суду. Отож, до Назарія Ігоровича можна звертатися з усіма питаннями щодо життєдіяльності територіальної громади.

Назарій Храновський є сином голови Шацького районного суду Наталії Сушик. Зокрема, про це йдеться у декларації родинних зв’язків судді за 2016-2020 роки, що розміщена на сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Наталію Сушик у 2018 році правоохоронці затримали під час отримання хабаря у сумі 10 тисяч доларів США. За версією слідства, гроші суддя одержала за посередництва тодішнього заступника міського голови Луцька Олександра Рачкова нібито за прийняття позитивного рішення у справі раніше судимого волинянина.

У лютому 2019 року цю справу закрили. Тоді адвокат Артур Мартіросян розповідав, що вину Рачкова та Сушик довести у суді не вдалося, оскільки хабар тодішньому заступнику мера нібито пропонував провокатор, «завербований» правоохоронцями. А пресслужба Шацького районного суду назвала відкриття справи проти Наталії Сушик «провокацією» та «фальсифікацією».

Довідково:

За інформацією Луцької міської ради, Назарій Храновський народився 15 серпня 1997 року у Луцьку. У 2020 році закінчив Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки.

З серпня до жовтня 2019 року був секретарем судових засідань Рівненського окружного адміністративного суду. З жовтня 2019 по липень 2020 року – секретарем судових засідань Господарського суду Волинської області. З липня 2020 по січень 2021 року – секретарем судових засідань відділу забезпечення діяльності судової палати з розгляду кримінальних справ Волинського апеляційного суду.

Leave a Comment