Важливо Новини

Отримують за день місячну зарплату: експерт розповів, як Польща вимиває лікарів з України

На початку пандемії в Польщі істотно збільшили зарплати медиків і спростили умови працевлаштування. За день роботи лікарі можуть заробити свій місячний дохід в Україні. Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

“Коли почався локдаун, а лікарів стало не вистачати, в Польщі просто підняли рівень зарплат для польських лікарів до рівня Німеччини і спростили умови для працевлаштування. Там український лікар може отримувати за годину 1-1,5 тисячі гривень. В Україні, за даними Держстату, кожна друга людина, що працює в сфері охорони здоров’я, отримує заробітну плату до 200 доларів. За день лікар може заробити свою місячну зарплату”, – наголосив Воскобойник.

Однак публіцист тижневика українців Польщі “Наше слово” Ігор Ісаєв зазначив, що зарплати початківців медиків майже такі, як у касирів польських супермаркетів. На його думку, українські лікарі також зіткнуться з цією проблемою.

“Молоді лікарі в Польщі протестували через низькі заробітні плати. У них тут дуже обмежені можливості. Мені здається, українські медсестри і лікарі з цим зустрінуться так само. Вони зрозуміють, що, в порівнянні з Україною, тут дійсно високі зарплати, але багато грошей витрачається на проживання. У порівнянні з тим, що касири заробляють в супермаркетах, лікарі, які тільки починають медичну практику, заробляють такі ж гроші “, – пояснив Ісаєв.

 

Leave a Comment