Волинь Новини

Люди хочуть ночувати у Волинській ОДА: релігійна громада вимагає переходу в ПЦУ

20 осіб із села Галинівка Володимир-Волинського району з дев’ятої години ранку чекали зустрічі з головою Волинської облдержадміністрації Юрієм Погуляйком, щоб запитати у нього, коли ж згідно з документами їхня церква перейде з УПЦ в ПЦУ.

Ініціативна група релігійної громади храму Преподобного Сергія Радонежського приїхала до Волинської ОДА, щоб отримати відповідь, чому розпорядження голови облдержадміністрації, яке він підписав 15 січня не виконується. Чому відомості про перереєстрацію релігійної громади за два тижні після підписання документу не внесені до Єдиного державного реєстру, – каже жителька села Галинівка Ніна Демчук, – передає Суспільне.Волинь.

З людьми вийшов поспілкуватися заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик. Він пояснив, що Юрій Погуляйко у відрядженні, з людьми зустрітись не може.

Люди хочуть ночувати у Волинській ОДА: релігійна громада вимагає переходу в ПЦУ

Адвокат релігійної громади – Микола Сорокопуд запропонував покликати державного реєстратора та внести зміни до ЄДР. За його словами, така процедура займає 15 хвилин. Реєстратор теж виявився у відрядженні, – сказав Анатолій Костик.

Люди хочуть ночувати у Волинській ОДА: релігійна громада вимагає переходу в ПЦУ

Учасниця ініціативної групи Антоніна Євтодюк розповіла, що люди хотіли не їхати по домівках, а мали намір залишитись ночувати в приміщенні адміністрації, бо ж відповідей на свої запитання не отримали та проблему не вирішили.

О 18 годині громада села Галинівка все ж залишила приміщення облдержадміністрації. Люди пообіцяли, що завтра знову ж приїдуть, аби вимагати внесення змін про перереєстрацію релігійної громади до ЄДР.

Leave a Comment