Волинь Новини

Суд на Волині водію, який збив на смерть велосипедиста, присудив іспитовий термін

Дорожньо-транспортна пригода у Ковелі сталася вранці 18 червня минулого року.

За даними слідства, водій вантажного автомобіля «DAF» із напівпричіпом марки «Schmitz», рухаючись зі сторони Києва у напрямку Любомля, на вулиці Варшавській під час повороту праворуч на вулицю Відродження проявив неуважність – не побачив велосипедиста, який рухався у попутному напрямку. Вантажівка не зменшила швидкості, продовжуючи виконувати маневр повороту, не надавши перевагу у русі велосипедисту, в результаті чого його збила. Останній від отриманих травм помер на місці ДТП, – передає Ковель медіа.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили смерть потерпілого), що карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

У судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав повністю, сказав, що з необережності наїхав на велосипедиста, відразу зупинився та попросив викликати швидку медичну допомогу, так як побачив тяжкість його травм. Зазначив, що контактував з родиною померлого та надавав необхідну допомогу. Усвідомлює непоправність втрати для них та шкодує про вчинене. Він має освіту у технічній сфері та водійством заробляє на утримання своєї сім’ї – малолітньої дитини та непрацездатної дружини, яка, крім того, навчається у вузі на платній основі.

Потерпіла сторона подала заяву про те, що до обвинуваченого будь-яких претензій не має, попри незворотні наслідки злочину, та просить суд не позбавляти його волі.

Головуюча у справі суддя Ковельського міськрайонного суду Ірина Логвинюк оголосила водію вантажівки вирок – 4 роки позбавлення волі без позбавлення права керування транспортними засобами, з іспитовим строком терміном на 2 роки 6 місяців. Також він має сплатити в дохід держави процесуальні витрати за проведення експертиз в загальній сумі 6 537 гривень.

Leave a Comment