Волинь Новини

Кава, шини та штрафи: як живе луцький авторинок на карантині. (ФОТО)

Тривалий карантин та введені обмеження вплинули на усі сфери життя лучан. Проте після закінчення локдауну місто повернулося до адаптивного карантину та відновило роботу.

Відтак Луцьк знову став центром автопродажу для Західної України. Як працює місцевий авторинок, перевірили журналісти Район.Луцьк.

У четвер та неділю вулиця Єршова набуває популярності: на авторинок з’їжджаються продавці та покупці із різних куточків країни: львів’яни, рівняни, кияни, жителі Житомира і Івано-Франківська. Лучани стверджують, що така популярність ринку пов’язана із тим, що Волинська область – прикордонна. Так, більшість автівок тут пригнанні із Європи.

«Їхати на ринок треба ще до світанку, щоб знайти місце для своєї машини. А краще узагалі залишити її там напередодні. Хоча я не ризикую – це небезпечно, адже на ринку чимала конкуренція і автівку можуть пошкодити» , – розповів продавець авто.

За його словами, вигідні місця на ринку купують та резервують, залишаючи на землі шини. Ті, хто не мав змоги оплатити стоянку, приїжджають щонайменше о 05:00.

Варто зазначити, що на Єршова чергують поліцейські. Чимало продавців отримують штрафи через те, що залишають автівки у заборонених для стоянки місцях. Таким чином водії створюють аварійні ситуації. Проте вони пояснюють, що це їхній шанс продати машину. Інших місць для стоянки знайти не вдалося.

Отож ще до світанку деякі продавці встигають отримати штрафи, замерзнути, купити кави, чаю чи навіть канапок, які продають прямо на вулиці. А вже ближче до 9:00 на авторинку збираються покупці.

«Зараз авторинок дуже тихий – покупців набагато менше», – говорять на авторинку.

У докарантинний час життя на ринку було жвавішим. Покупці кажуть, що бояться витрачати заощадження у теперішній час, щоб не залишитися без грошей.
До того ж люди стверджують, що обрати хорошу автівку – справжнє мистецтво. Адже без досвідченого механіка складно знайти автомобіль, ціна якого відповідатиме якості.

«Реалії такі: пробіги «скручені», машини перефарбовані, снігом ховають плями від іржі і при тому продають, як небиту і нефарбовану», – жаліються покупці.

Натомість продавці змушені знижувати ціни. Вони кажуть, що на ринку спостерігається явище відкладеного попиту: люди цікавляться, але не поспішають купувати. На Луцькому авторинку сподіваються, що ситуація стабілізується якнайшвидше.

Leave a Comment