У звичайних паперових чайних пакетиках немає ніякої шкоди для організму людини, але якщо мова йде про пластикові, то вони можуть створювати небезпечне мікрозабруднення в органах і тканинах.
Про це, з посиланням на дослідження зарубіжних вчених, пише NewsYou.
Співробітники Університету Макгілла (Канада), групу яких очолила професор хімічного машинобудування Наталі Туфенкджі, опублікували статтю у виданні Environmental Science & Technology, присвячену небезпеку пластикових чайних пакетиків. Вживання чаю, завареного з таких пакетиків, може супроводжуватися загрозами здоров’ю, пов’язаними з мікропластіковим забрудненням.
Вчені вивчили розфасований в пластикові пакетики чай чотирьох марок, і з’ясували, що нагрів таких пакетиків в окропі призводить до вивільнення мільярдів мікропластикових частинок.
«Коли ви заварюєте небезпечний пакетик чаю в окропі, то в вашій склянці з’являється приблизно 11.5 млрд мікропластикових і більше 3 млрд нанопластикових частинок. Це дуже значне забруднення, яке може нашкодити організму», – каже Туфенкджі.
Як саме мікропластик впливає на організм людини – поки до кінця не зрозумліо, але досліди з комахами показують, що мікропластикові частки в організмі можуть викликати серйозні порушення.