Новини

«Слуги народу» завершили опитування щодо виключення Дубінського з фракції: які результати?

У мобільному додатку фракції «Слуга народу» завершилося опитування про виключення з неї народного депутата Олександра Дубінського.

Наразі відомо, що з 175 нардепів виключення Дубінського підтримали 100. Тепер це питання буде винесено на засідання фракції в понеділок, 1 лютого. Дубінського виключать з фракції, якщо це підтримають 70% депутатів, – передає Главком.

Проведення голосування підтвердив і сам Дубінський, опублікувавши у Facebook скріншот із програми.

Він свідчить, що нардепам запропонували три варіанти реакції на занесення Дубінського до списку санкцій: виступити із заявою на підтримку, виключити його або ініціювати голосування за зняття Дубінського з посади заступника голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Нагадаємо, 11 січня до санкційного списку Мінфіну США потрапили Олександр Дубінский, екс-нардеп Олександр Онищенко та ще п’ять соратників народного депутата Андрія Деркача, якого було внесено туде ще у 2020 році.

Американська влада пояснила, що всі вони були частиною російської мережі зовнішнього впливу.

У розпал президентської кампанії у США Деркач оприлюднив записи, на яких, як стверджувалося, нібито записані переговори п’ятого президента України Петра Порошенка з колишнім віцепрезидентом Джо Байденом, а також з главою Кремля Володимиром Путіним.

Дубінський був одним з ініціаторів створення у зв’язку з цим тимчасової слідчої комісії Верховної Ради.

Через кілька днів після введення санкцій перестав працювати сайт dubinsky.pro, домен якого було зареєстровано через американський хостинг. А 28 січня Youtube заблокував канал Дубінського із понад 300 тис. підписниками.

Leave a Comment