Новини

Залізничник з Рівненщини облаштував унікальний залізничний музей у себе на подвір’ї

Залізничник у третьому поколінні з Рівненщини облаштував ексклюзивний музей у себе на подвір’ї. Серед експонатів – радянські тепловози, мотовоз, вагони і навіть дрезина. 

Переглянути відео можна за посиланням.

Рівненська вузькоколійка “Антонівка-Зарічне”, одна з найдовших і найстаріших у Європі, поступово перетворюється на музей. “Зозулю”, як називають її місцеві, вже кілька разів намагалися закрити через збитковість, а з квітня минулого року вузькоколійка припинила діяти через карантин. Саме тут колись працювала уся родина, та й сам рівянин Олександр Мельник, який тепер просто біля свого будинки створює музей залізничної техніки.

“Все моє життя та моєї дружини було пов’язано із залізницею, так як Антонівка була залізничним краєм”, – розповідає чоловік.

Ідея створити музей виникла у Олександра після того, як він знайшов раритетну дрезину, аналогів якій немає у світі. Також в колекції чоловіка кілька тепловозів та мотовоз “Онежець” М4 1947 року.

Залізничник сподівається, що згодом імпровізований музей стане візитної карткою Антонівки. Але поки що “Укрзалізниця” не зацікавлена ані в створенні повноцінного музею, ані в розробці туристичного маршруту. Тому експонати зберігаються на території будинку Олександра.

 

Leave a Comment