Новини

СБУ викрила схему торгівлі «ЛНР» з українськими підприємствами транзитом через Росію

Служба безпеки України викрила, задокументувала та блокувала масштабні поставки продукції на суму понад 300 мільйонів гривень із тимчасово окупованої Луганщини транзитом через територію РФ на українські промислові підприємства, організовану групою комерсантів.

Про це повідомляють у пресслужбі СБУ.

Зазначається, що фігуранти протягом 2017-2020 років налагодили постачання промислових товарів із виробничих потужностей, що знаходяться в ОРЛО, до металургійних та машинобудівних підприємств України.

Продукцію зловмисники переправляли через неконтрольовані ділянки кордону України з Росією на тимчасово окупованій території. У Росії ділки підміняли та фальсифікували митні документи, потім товари імпортували в Україну під виглядом продукції російського виробництва.

Оперативники СБУ затримали на митниці вантажівку з товаром, розмитнення якого здійснювалося за підробленими документами і сертифікатами походження.

Правоохоронці провели кілька одночасних обшуків у Запорізькій, Харківській, Донецькій областях і Києві, вилучили комп’ютери та документи, а також знайшли майже 2,5 млн гривень готівкою, ще контрафактної продукції на майже 10 млн гривень.

 

Leave a Comment