Волинь Новини

Волинські атовці звернулися до Мінветеранів щодо прийняття закону про пільгове розмитнення

Громадська організація ветеранів АТО «Захисник» звернулася до новопризначеної очільниці Міністерства ветеранів Юлії Лапутіної з проханням відстояти права ветеранів АТО на пільги щодо розмитнення одного автомобіля. Відповідну інформацію опублікували на сторінці ГО «Захисник» у Фейсбуці.

Як йдеться у дописі, Верховна Рада повертається до розгляду законопроектів, які врегульовують розмитнення вживаних іноземних автомобілів українцями. Однак, як зазначають у ГО «Захисник», посилаючись на «АвтоЄвроСилу», на разі планується розгляд законопроекту, який не передбачає пільг для ветеранів АТО на розмитнення одного автомобіля. «Всі напрацювання робочої групи ветеранів та Міністерства у справах ветеранів можуть бути проігноровані. Інформація викликала неабиякий резонанс, і ми, будучи членами цієї робочої групи при Мінветі, відреагували на це, закликавши нову міністерку Юлію Лапутіну не допустити такого нехтування інтересів захисників України», – йдеться в дописі.

У Міністерстві ветеранів відреагували на звернення волинських атовців та повідомили, що наприкінці січня та в перших числах лютого розглянуть питання щодо організації на базі Комітету з питань соцполітики та захисту прав ветеранів спільної робочої групи. із залученням ініціаторів і робочих груп інших декількох законопроектів про пільгове розмитнення автотранспорту, які були зареєстровані в 2020 році і в яких згадуються ветерани війни або особи з інвалідністю тощо.

«Сподіваємось, що найближчим часом питання, що стосується авто для ветеранів, буде вирішено позитивно, не зникне із проектів законів та не буде черговий раз «заговорене» у комітетах та корідорах ВРУ», – зазначають учасники робочої групи МІНВЕТУ з питання надання права пільгового розмитнення одного авто ветеранами АТО та родинами загиблих, члени ГО УБД АТО та ветеранів військової служби “ЗАХИСНИК” Костянтин Байчук та Владислав Якушев.

 

Leave a Comment