Новини

Цьогоріч до армії заберуть ще більше юнаків

У 2021 році на строкову військову службу планують призвати на 2 тисячі призовників більше, ніж у минулому році. До лав Збройних сил, Нацгвардії, Держприкордонслужби і Держспецслужби транспорту планують призвати близько 32 тисяч осіб.

Про це повідомляє «АрміяInform» із посиланням на начальника відділу комплектування штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Миколу Качаненка, – Волинь правда. 

«У 2021 році заплановано призвати за два призови, весняний та осінній, близько 32 тисяч осіб. Але ця цифра не остаточна, вона може бути скоригована. До більшого значення – навряд чи», – сказав полковник.

У минулому році призвали 30 030 осіб (навесні 16 460, восени – 13 570). До Збройних сил призвали 16 500, до Державної спецслужби транспорту – 1 300, до Держприкордонної служби – 1 800, а в Національну гвардію – 10 430.

Наприкінці 2020 року Генштаб відзвітував щодо призовної кампанії. У Міноборони стверджують, що планові показники призову було виконано на 100%.

Усі військовослужбовці проходять підготовку у навчальних центрах за програмою Базової загальної підготовки з метою здобуття ними первинних військових знань, вмінь та навичок.

Під час проходження військової служби в Збройних силах України військовослужбовці строкової військової служби не залучаються до виконання завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил та проходять військову службу переважно в пунктах постійної дислокації військових частин для забезпечення їхньої життєдіяльності, охорони та оборони.

Строки проходження строкової військової служби визначені у статті 23 закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» і становлять:

– для солдатів і матросів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу в Збройних Силах України та інших військових формуваннях, – до 18 місяців;

– для осіб, які на час призову на строкову військову службу мають ступінь вищої освіти «магістр», – до 12 місяців.

Leave a Comment