Волинь Новини

З авто у Луцьку вилучили майже 200 кілограмів бурштину. ФОТО

На Волині працівники Нацполіції та СБУ Волині вилучили партію бурштину вагою 176 кілограмів, – повідомили на сторінці обласної прокуратури.

Вартість каміння понад пів мільйона гривень.

За повідомленням прокуратури сонячне каміння різних фракцій перевозили в автомобілі. Затримали автівку на одній з вулиць Луцька.

З авто у Луцьку вилучили майже 200 кілограмів бурштинуПрокуратура Волині

Відомості про незаконне придбання та перевезення бурштину у значних розмірах правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі тривають слідчі дії.

З авто у Луцьку вилучили майже 200 кілограмів бурштинуПрокуратура Волині

Також правоохоронці з’ясовують походження каміння і встановлюють осіб причетних до незаконного видобутку та продажу бурштину. Вирішується питання про накладення арешту на вилучені цінності.

Нагадаємо, у грудні 2019-го Верховна Рада ухвалила закон про регулювання видобутку бурштину. Він передбачає видачу дозволів на видобуток на певних земельних ділянках, також він вносить зміни до Земельного кодексу, якими передбачається проведення розвідувальних робіт щодо пошуку покладів бурштину. Водночас, закон запроваджує кримінальну відповідальність за незаконний видобуток і відповідальність за недотримання вимог рекультивації.

Leave a Comment